کشت گیاهان دارویی ظرفیتی برای ایجاد اشتغال و فرصتهای شغلی پایدار ،افزایش تولیدات ملی و جذب گردشگر در استان ایلام است.

به گزارش روابط عمومی  اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری ایلام  \"امین نظریان \"رئیس گروه تبلیغات و بازاریابی اداره کل گفت :گیاهان دارویی منابع ارزشمندی هستند که امروزه بسیار مورد توجه می باشند به همین دلیل شناخت ،نگهداری و استفاده پایدار از آنها لازم و ضروری به نظر می رسد .

وی افزود :منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ با وسعت 29325هکتار بخشی از حوزه آبریز خلیج فارس و دریای عمان است که در بخش غربی کشور و گستره چین خوردگی زاگرس میانی قرار گرفته است از طریق بازدید صحرایی منطقه ،مراجعه به افراد آگاه و مردم محلی و در نهایت مراجعه به منابع موجود ،گیاهان  دارزویی منطقه جمع آوری و شناساییو اندامهای مصرفی آنها تعین شده است در مجموع فلور منطقه از 222گونه تشکیلشده است که 69گونه ای که به 28خانوار تعلق دارد گیاهان دارویی منطقه را تشکیل می دهند .

وی اظهار داشت :استفاده از گیاهان دارویی در همه فرهنگها و تمدن ها از زمانهای گذشته تا به حای متاول بوده است .بر اساس مطالعات سازمان جهانی بهداشت (who)بیشتراز80درصدر مردم جهان برای حفظ سلامتی خود به طب سنتی علاقه مند هستند.

نظریان با اشاره به نامگذاری سال 95 به نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری افزود . این نامگذاری استفاده از تمام ظرفیت های موجود کشور برای توسعه اقتصادی و بهبود وضع معیشتی مردم را ضروری کرده است و یکی از راههایی که می تواند به شکوفایی اقتصادی کشور منجر شود ایجاد اشتغال پایدار و رقابتی کردن تولیدات که جذب سرمایه های کوچک گامی به سوی کار آفرینی و افزایش تولید ملی است.

وی ادامه داد :ما سرمایه های بزرگی در استان ایلام داریم که مخفی نیستند میتوان بر روی گیاهان دارویی تحقیق کرد و از آن به تولید سرمایه پرداخت .

اما  ما حتی از گیاهان دارویی شناخته شده که محصولات دارویی دارند نیز استفاده کامل نمی کنیم .

توجه به گیاهان دارویی راهکاری موثر برای تولید و اشتغال است که در این زمینه اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری و جهاد دانشگاهی استان ایلام  همکاری خوبی در زمینه معرفی گیاهان دارویی  ، برگزاری نمایشگاه و ایجاد غرفه گیاهان دارویی داشته اند .

این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه هر کدام از گیاهان دارویی موجود در استان می تواند به ایجاد اشتغال کمک کند گفت.از مرحله برداشت از طبیعت گرفته تا مرحله اهلی کردن گیاهان دارویی.کاشت و رویش گیاهان جمع آوری ،فرآوری در کارخانه ،چاپ بروشور و کتابچه،تهیه جعبه و پخش هر کدام از این مراحل می تواند در زمینه اشتغال موثر باشد.

 قابل ذکر است :وجود اقلیم مناسب در دو بخش گرمسیری و سردسیری مراتع وسیع و فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی و گردشگری جویای کار ،قابلیتهای مناسبی را برای سرمایه گذاری و کار آفرینی در کشت گیاهان دارویی در استان ایلام فراهم کرده است که می تواند به تحقق شعار سال یعنی تحقق اقتصاد مقاومتی ،اقدام و عمل کمک کند .

انتهای پیام/

کد خبر 1395031138